Over Sonninger

Sonniger start in Nederland

Sinds juli 2019 is Sonniger Heating Partners in Nederland vertegenwoordigd door een onafhankelijk verkoopbedrijf. Het bedrijf is opgericht met de persoonlijke overtuiging, dat de Nederlandse markt een groot potentieel heeft voor de Sonniger producten. Het productportfolio van Sonniger Heating Partners past optimaal bij de innovatieve en ecologische vereisten van Nederlandse bedrijven. Het huidige assortiment omvat de water-luchtverwarmer “HEATER”, en gestandaardiseerde industriële luchtgordijnen “Guard” en “GuardPro”. Allemaal zijn het innovatieve producten die op een unieke manier voldoen aan de huidige energiebesparende nieuwbouw-, moderniserings- vereisten voor hallen en industriële gebouwen . Ze bieden eigenaren, installateurs en beheerders diverse voordelen op de lange termijn – in termen van prijs, installatiegewicht en energiezuinige werking. Net als in andere landen, wil Sonniger haar nieuwe klanten actief ondersteunen met de juiste selectie en toepassingen voor haar producten.

Water-luchtverwarmers voor een optimaal klimaat in industriële hallen

Voor de verwarming van grote hallen en ruimten in industriële gebouwen zijn beheerders afhankelijk van moderne oplossingen. Vooral in de wintermaanden is het belangrijk om warmteverlies te verminderen en een situatie te creëren voor een adequate werkomgeving en optimale opslagtemperaturen. De water gevoede luchtverwarmer “Heater” combineert de nieuwste en meest moderne systeemverwarmingstechnologie en kan eenvoudig worden gecombineerd met alle huidige watergevoede cv systemen. Dankzij de hoge geluidsabsorptie is het geluidsniveau van het apparaat zeer beperkt. Installateurs waarderen ook het lichte gewicht van de “HEATERs” van slechts 11,9 tot 16,9 kg in gevulde toestand – een belangrijk aspect bij het draagvermogen van het plafond of een muur. Het gewicht is ook een sterk argument voor ZZP’ers en installateurs, aangezien voor de montage nu niet meerdere werknemers op de montageplek vereist zijn. Momenteel is de HEATER beschikbaar in drie modellen. Een aantrekkelijk ontwerp en een corrosievrije EPP-behuizing met levenslange garantie zijn een ander pluspunt van Sonniger.

Luchtgordijnen beschermen tegen warmte- en koude verlies en onzuiverheden

Ondanks het constant openen van deuren en poorten, moet de kamertemperatuur constant blijven in kantoren en winkelcentra maar ook in industriële hallen en logistieke complexen. Twee speciale luchtgordijnen van Sonniger voorkomen ongecontroleerd warmteverlies: het standaard luchtgordijn “Guard” en het industriële luchtgordijn “GuardPro”. Beide worden gebruikt in de toegangs- en entreeruimten van middelgrote en grote gebouwen of industriële hallen. Ze verschillen hoofdzakelijk in het luchtstroombereik: “Guard” bereikt een luchtstroom tot 3,5 meter, “GuardPro” bedekt tot 7,5 meter. Het standaard luchtgordijn wordt daarom aanbevolen, vooral voor gebruik in droge ruimtes met veel publiek verkeer, zoals winkels, warenhuizen en winkelcentra. Maar het dient ook als een beschermende sluier in productiefaciliteiten, waar olieachtige stoffen, chemische dampen en andere potentiële luchtverontreinigende stoffen worden verwerkt. Het is verkrijgbaar in drie maten – indien nodig met warmtewisselaar, met elektrische verwarming of zonder verwarming. Het industriële luchtgordijn “GuardPro” dient vooral om een ​​beschermende barrière te bouwen op het gebied van industriële deuren tegen warmte- of koude- verliezen. De gerichte oriëntatie verhindert de binnenkomst van koude lucht van buitenaf in het gebouw. In de zomer wordt het luchtgordijn zonder verwarming gebruikt en beschermt hier tegen het binnendringen van hoge temperaturen, maar tegelijkertijd ook tegen onzuiverheden zoals stof of insecten. Magazijnen en productiehallen, koelhuizen, laad- en losplaatsen, grote commerciële en logistieke ruimtes maken gebruik van het energiezuinige luchtgordijn op deuren en poorten. Het model is verkrijgbaar in twee verschillende prestatieklassen en kan zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd.